problem z restore w baculum

Wysłane przez krzysztof_k 
problem z restore w baculum 06 cze 2017 - 15:58:28

Send PM

Witam.
Posiadam bacule w wersji 7.4.7. Joby wykonują się poprawnie ale przy próbie odtworzenia czegokolwiek przez baculum otrzymuję error 6 - błąd autoryzacji do baculum. Log w apachu wygląda wtedy tak:
[Tue Jun 06 15:14:43.731970 2017] [:error] [pid 15147] [client 192.168.1.68:50139] exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42000]:
Syntax error or access violation: 1103 Incorrect table name 'b258159160161362363364365366567568569570571772773774775776977979980981984185186187188189390391392393''
in /var/www/html/baculum/protected/Pages/API/RestoreRun.php:77\nStack trace:\n#0 /var/www/html/baculum/protected/Pages/API/RestoreRun.php(77):
PDO->exec('DROP TABLE b258...')\n#1 /var/www/html/baculum/protected/Pages/API/RestoreRun.php(44): RestoreRun->removeTmpRestoreTable('b25815916016136...')\n#2
/var/www/html/baculum/protected/Class/BaculumAPI.php(290): RestoreRun->create(Object(stdClass))\n#3 /var/www/html/baculum/protected/Class/BaculumAPI.php(157):
BaculumAPI->post()\n#4 /var/www/html/baculum/framework/Web/UI/TControl.php(1277): BaculumAPI->onInit(NULL)\n#5 /var/www/html/baculum/framework/Web/UI/TCompositeControl.php(33):
TControl->initRecursive(NULL)\n#6 /var/www/html/baculum/framework/Web/UI/TTemplateControl.php(238): TCompositeControl->initRecursive(NULL)\n#7 /var/www/html/baculum/framework/Web/UI/TPage.php(212):
TTemplateControl->initRecursive()\n#8 /var/www/html/baculum/framework/Web/UI/TPage.php(201): TPage->processNormalRequest(Object(THtmlWriter))\n#9 /var/www/html/baculum/framework/Web/Services/TPageService.php(522):
TPage->run(Object(THtmlWriter))\n#10 /var/www/html/baculum/framework/Web/Services/TPageService.php(468): TPageService->runPage(Object(RestoreRun), Array)\n#11
/var/www/html/baculum/framework/TApplication.php(1219): TPageService->run()\n#12 /var/www/html/baculum/framework/TApplication.php(408):
TApplication->runService()\n#13 /var/www/html/baculum/index.php(34): TApplication->run()\n#14 {main}

Konfigurując przez wizarda baculum wszystko przechodzi prawidłowo, dla usera www-data mam odpowiednie wpisy w /etc/sudoers a dokładnie
Defaults:www-data !requiretty
www-data ALL= NOPASSWD: /sbin/bconsole
Re: problem z restore w baculum 06 cze 2017 - 19:12:38

Send PM

Witaj krzysztof_k,

To jest błąd. Będzie naprawiony w Baculum 9.0.

Jako tymczasowe rozwiązanie proponuję użyć następujący patch dla wersji 7.4.x:

[www.bacula.pl]

Proszę dać znać, czy pomogło.

Z pozdrowieniami
Marcin Haba (gani)
Re: problem z restore w baculum 07 cze 2017 - 08:33:24

Send PM

Witam.
Dziękuję, poprawiłem i restore działa prawidłowo.
Pozdrawiam.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować